De vijf natuurgerichte principes

1. Energie

Energie zit in ons lichaam en in alles om ons heen.
Hoe beter de energiebalans, hoe beter het systeem functioneert, hoe groter de gezondheid.
Als de energiestromen in het lichaam worden geblokkeerd kunnen fysieke en emotionele klachten ontstaan.
In mijn praktijk werk ik met energetische werkvormen (zoals chakra-, meridiaan- en aura-massages en Reiki) om energetische blokkades op te heffen, zodat de energie weer zijn natuurlijke doorstroming heeft door het lichaam. Het lichaam kan zich dan weer, door een zelfregulerend genezingsproces, herstellen.

2. Prikkeloverdracht

Tijdens een voetreflexzonebehandeling geef ik een prikkel op een reflexpunt (zenuwuiteinde) op de voet. De reflexpunten op de voet staan, via het zenuwstelsel, weer in verbinding met de organen en orgaansystemen van ons lichaam.
Door het versturen van een prikkel ontstaat er een betere doorbloeding van het orgaan, een betere lymfedoorstroming en een betere energiedoorstroming. Hierdoor wordt het lichaam aan het werk gezet om te genezen.

Ook in de oorschelpen bevinden zich reflexpunten van ons lichaam. Tevens bevinden zich acupunctuurpunten in het oor die door de warmte van de brandende oorkaars worden gestimuleerd. De aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifieke afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

Ook het gebruik van etherische oliŽn (in een massage olie of in de verstuiver) kan specifieke lichamelijke en geestelijke reactie opwekken.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam en onze geest regelmatig belast met fysieke / emotionele afvalstoffen.
Een voetreflexzonebehandeling, maar ook een oorkaarsbehandeling zorgt voor een verbeterde circulatie waardoor ook afvalstoffen beter door het lichaam worden verwijderd. Een van de emotionele effecten van de beide behandelingen bestaat uit ontspanning en het loslaten van gedachten ofwel het tijdelijk loslaten van stressfactoren. Door impulsen te geven aan afdrijvingpunten (bijvoorbeeld door middel van een lymfedrainage die ik toepas bij zowel de voetreflex- als oorkaarsbehandeling) wordt het lichaam aan het werk gezet om afvalstoffen te lozen, waardoor het lichaam overgaat tot herstel en balans.

4. Voeding

Ons lichaam haalt energie uit onze voeding. Onze voeding moet dus ook voorzien zijn van voldoende voedingsstoffen (vitaminen en mineralen). Maar ook de manier waarop we onze voeding bereiden en tot ons nemen is van belang.
In een persoonlijk behandelplan zal ik dan ook altijd informatie over een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon geven.

5. Psyche

Tijdens het afstemmen van het behandelplan en het verdere behandeltraject komen ook de metafysische achtergronden, signalen en betekenissen van de klacht aan bod.
Symptomen zijn lichamelijke verschijnselen waarin psychische conflicten tot uiting komen. Het doel is de innerlijke groei te stimuleren. Door massage kan men leren meer in zijn / haar gevoel en hierdoor dichter bij zichzelf te komen. Het ervaren van ontspanning en aanraking is heel heilzaam. Soms doet een liefdevolle aanraking meer dan vele woorden.